Pàgines

diumenge, 30 de setembre del 2007

MUDANCES Camí de "Lo Pardal"

El proper dissabte 6 d'octubre a les 12’30 hores s’inaugurarà l’exposició MUDANCES a la Fundació Privada Guillem Viladot “Lo Pardal” a la plaça Pare Gras, 5 d’Agramunt. L’exposició que consta de vint-i-cinc obres presenta els darrers treballs (poesia objectual i escultura) dels artistes badalonins Paco Fanés , Dionís Orrit i Joan Puche.


Díptic de l'exposició


Paco Fanés, Dionís Orrit i Joan Puche a "Lo Pardal"

"Efectivament, canvis; per tota arreu desplegaments orientats a un objectiu que potser es podria haver visualitzat en l’origen i per això mateix, forcen l’artista a assumir el seu compromís polític denunciant-los; però també transformacions sobtades per a les que el raonament causal es presenta com a insuficient per explicar un nou ordre de les transformacions capaç d’afectar el més profund de l’ànima.
Ordre larval i sinuós, que es pot detectar només a traves de l’humor i la ironia, en l’agitació nerviosa que es produeix en certs racons, on la remor de l’aire juga amb el borrissol i la criatura reptant –res que tingui a veure amb la lamentable transformació a que es veu sotmès Gregor Samsa- es retorça sobre si mateixa en l’afany per penetrar els estrats mes obscurs de l’existència i la cultura.
Ordre situat a l’altra banda de la llum, tot just on jau l’ombra, allà on, com va dir una vegada Céline –un altre expert en mudances- té lloc el que veritablement es decisiu.
Mentrestant es diria que els nostres amics no tenen presa i esperen el moment en que el dia doni mostres del seu cansament."


Felix Pelegrín (text extret del díptic)



Peça arqueològica - Paco Fanés


Fauna inconscient 2, Dionís Orrit


Sense títol - Joan Puche